Turkuun saapui 21.11. vieraita Saksasta. Kolmen hengen delegaatio Jugend für Pinneberg -ryhmästä esitelmöi Kodissa. Esitelmä käsitteli ryhmän omaa toimintaa sekä Saksan kansallismielistä politiikkaa laajemmin.
Saksan kansallismielinen vastarinta sisältää kahdenlaisia toimijoita: poliittisia puolueita ja ulkoparlamentaarisia ryhmittymiä. Puolueet ovat pääosin sionistisia ja oikeistopopulistisia, kuten perussuomalaiset Suomessa. Tunnetuin todellinen kansallismielinen puolue on NPD, joka radikaalisuudestaan huolimatta on saanut jatkaa poliittisella kentällä. Tämä johtuu siitä, että poliisi on päässyt soluttautumaan puolueeseen melko laajalti. Jos puolue kiellettäisiin, tulisivat poliisin soluttautujat julkiseen tietoon. Lisäksi selviäisi, mitkä puolueen aloitteet ovat olleetkin todellisuudessa poliisin käsialaa.
NPD:n lisäksi Saksassa vaikuttavat parlamentaarisesti Die Rechte ja Der Dritte Weg, joiden lisäksi on olemassa ”yhden asian puolueita” esimerkiksi radikaali-islamia ja maahanmuuttoa vastaan. Die Rechte ja Der Dritte Weg perustettiin molemmat sen jälkeen, kun valtio alkoi kieltää paikallisesti toimivia ulkoparlamentaarisia nationalistiryhmiä. Puolueiden kieltäminen on paljon vaikeampaa kuin toveriryhmien. Die Rechte vaikuttaa Dortmundin alueella ja Der Dritte Weg puolestaan eteläisessä Saksassa.
Ulkoparlamentaariset ryhmittymät taas ovat jakautuneet kahdenlaisiksi. On vapaita toimintaryhmiä, jotka ovat olemassa vain tietyn tempauksen ajan. Niillä ei ole hierarkiaa ja he toimivat anonyymisti. Pitkäjänteistä työtä taas tekevät järjestäytyneet ryhmät, jotka ovat verkostoituneet muiden ryhmien kanssa. Suomen Vastarintaliikkeen tapaiset valtakunnalliset kattojärjestöt on Saksassa kielletty, joten tämä on ainoa tapa toimia.
Nämä ryhmät ovat pääsääntöisesti kaveriporukoita, joilla on jonkinlainen hierarkia. Ne ovat sosiaalisia verkostoja, joihin poliisin ja provokaattoreiden on vaikeaa soluttautua, sillä yleensä kaikki tuntevat toisensa jo ennestään. Ulkoparlamentaariset ryhmittymät toimivat paikallisesti, mutta kokoontuvat yhteen muun muassa mielenosoituksiin, joita järjestetään muutamia vuodessa ympäri maata. Osa toimii yhteistyössä NPD:n kanssa, kuten esimerkkiryhmämme.
Jugend für Pinneberg
Pinneberg sijaitsee Pohjois-Saksassa, Hampurin yläpuolella. Jugend für Pinneberg -ryhmä on autonominen ja toimii paikallisesti vaikuttaen yhteisön oloihin. Ryhmä toimii painostuksesta huolimatta avoimesti ja tuo aatettaan esille muun muassa keskustelemalla paikallisten kanssa sekä tarjoamalla heille tervehenkistä toimintaa luoden positiivista kuvaa ryhmästä ja kansallismielisestä toiminnasta. He ottavat yhteisön jäsenet ennakkoluulottomasti mukaan aktiviteetteihin.
Kuten aiemmin mainitsin, ryhmä tekee yhteistyötä NPD:n kanssa. He ovat myös valmiita yhteistyöhön muidenkin parlamentaaristen ja ulkoparlamentaaristen toimijoiden kanssa asettaen yhteiset tavoitteet poikkeavien tavoitteiden edelle. Yhteen ongelmaan kerralla paneutuminen ja ennakkoluulottomuus ovatkin avoimuuden ohella ryhmän voimavara. Mikäli on mahdollista löytää yhteinen sävel jossain kysymyksessä toisen ryhmän kanssa, on se tarpeeksi hyvä syy tehdä yhteistyötä tietyn kampanjan ajan. Saksalaiset ovat esimerkiksi kampanjoineet Palestiinan vapauden puolesta yhdessä paikallisen palestiinalaisyhteisön kanssa.
Aivan kuten kansallismielinen liikehdintä ympäri Länsi-Eurooppaa, myös saksalaiset aktivistiryhmät toimivat lain rajoissa. Kaikki oikeistoterroristien piikkiin laitetut iskut, kuten NSU:n tekemät surmat, ovat soluttautujien yllyttämiä tai toimeenpanemia, kuten NSU Watch -sivusto osoittaa.
Kansallinen taistelu
Kansallinen taistelu Saksassa voidaan jakaa kahteen osa-alueeseen: fyysiseen ja psykologiseen. Fyysinen taistelu koostuu kaduilla tapahtuvasta toiminnasta, kuten mielenosoituksista, sekä omasta tiedotuskanavasta, johon kuuluvat Internet-sivu, paperilehdet sekä propagandan levittäminen. Tärkein mutta samalla aliarvostetuin taistelukeino on psykologinen taistelu. Kaikki lähtee siitä, että ihminen oppii tuntemaan kansansa ja verilinjansa historian ja tietää, mitä oman kansan kulttuuri merkitsee. Vain näin voi löytää keinot sen säilyttämiseen.
Nuorten ideologinen kouluttaminen on suuressa osassa psykologisessa taistelussa. Saksalaiset ovat altistuneet valtavalle järjestelmälliselle aivopesulle toisen maailmansodan jälkeen. Vielä tänä päivänä lapset opetetaan vihaamaan itseään ja kansaansa sekä syyttämään itseään sodanaikaisista tapahtumista. Onneksi totuutta ei voi väkivalloin vaientaa ja jokainen uusi sukupolvi on valmiimpi taistelemaan vastaan.
Suomen Vastarintaliike kiittää vierailusta sekä toivottaa voimia taisteluun ja parempaa huomista Saksan kansalle!
Janne Ahokas
Lue myös:
Saksalaisten oma kirjoitus matkasta
Matkaraportti: vappumarssi Saksan Plauenissa
Haastattelussa Tag der deutschen Zukunft
Tag der deutschen Zukunft – matkakertomus
Vastarintaliikkeen aktivistit Dresdenissä 2012
HoGeSa yllätti saksalaiset